Šošovicový prejt
2 hrnčeky šošovice, 1 hrnček ovsených vločiek, 2 cibule, 3 PL olivového oleja, 2 tmavé rožky, trochu ovseného mlieka, 3 strúčiky cesnaku, bobkový list, nové korenie, majoránka, soľ, tuk a strúhanka na plech
Uvaríme šošovicu s bobkovým listom a novým korením. Zvlášť uvaríme ovsené vločky v slanej vode. Rožky pokrájame na malé kúsky a navlhčíme mliekom.
Na oleji opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno.
Na mäsovom mlynčeku pomelieme šošovicu, cibuľu, vločky a rožky, dobre premiešame a dochutíme cesnakom, korením a soľou.
Predhrejeme si rúru.
Pekáč potrieme tukom a vysypeme strúhankou (racio), naplníme zmesou a upečieme dozlatova.
A jeme, mňam! :)